Hikvision global çapta akıllı ev teknolojileri ve güvenlik sistemleri sağlayan bir tedarik firmasıdır. Güvenlik Sistemlerinde sahip olduğu gücü Alarm Sistemleri ve Akıllı ev teknolojileri ile birleştirmiştir. Günümüzde geleneksel güvenlik sistemlerinin yerini daha çağdaş ve kullanışlı olan akıllı ev sistemlerine bırakmıştır.

Alarm Sistemleri Nedir, Nasıl Çalışır?

Alarm sistemleri, risk anlarında tehlike tespiti yaparak ilgili birimlere bildiren bir sistemdir. Hırsızlık, soygun, yangın, haneye izinsiz girişler ve sağlık sorunlarında anlık olarak yardım istenmesini sağlayan güvenlik sistemidir. Soygun, gaz kaçağı, acil sağlık gibi durumlarda kullanılabilecek farklı akıllı çözüm sistemleri bulunur. Bu sistemlerin tek tek kullanılabileceği gibi, entegre edilmiş bir şekilde kullanılması da mümkündür.  Alarm sistemleri hem ev hem de iş yerlerinde kullanılacak şekilde üretilmektedir. Yaşam alanlarınızın güvenliğini sağlayarak huzurlu bir ortam sunmayı hedefler. Alarm sistemleri, son teknoloji özelliklerle donatılarak üstün koruma vadeder. Herhangi bir acil durumda alarm sistemleri otomatik telefon çağrısı, siren ya da ışık ile ilgili birimlere bildirilir. Birkaç saniye içerisinde işleyen bu sistematik süreçle tehlike unsurunun ortadan kaldırılması amaçlanır. Hassas algılama sensörlerine sahip olan bu sistemlerin hassasiyet derecesi de değişir. Böylelikle günlük hayatınıza en uyumlu alarm sistemi tarafınıza sunulmuş olur. Kurulum esnasında sizin belirlemiş olduğunuz şifreyi girerek alarm istendiği an açılıp kapatılabilir. Alarm sistemleri bazı temel parçalardan oluşur. Bunlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1) Alarm paneli:

Dedektör ve alarm sistemleri kablolu ya da kablosuz şekilde bağlanarak sistem yönetilir. Tehlike anında kullanıcı ve merkeze sinyal yollanır, ilgili güvenlik birimlerine bildirim yapılır.

2) Manyetik kontak:

Giriş ve çıkış kapılarına yerleştirilen kablolu ya da kablosuz dedektörlerdir. Kontaktör bulunan yerin her açılıp – kapanması halinde alarm paneline iletilir. Alarm aktif haldeyse uyarı verilir.

3) Tuş takımı:

Alarm panelini kontrol etmeye çalışan parçadır. Tuş takımını kullanarak alarm programlanabilir, kurulabilir ya da kapatılabilir.

4) Harici ve dahili siren:

Tehlike durumlarında dışarıya alarm veren sistem parçasıdır. Dahili ve harici olmak üzere 2 şekilde siren sistemi mevcuttur. Harici siren, en basit tabiri ile dışarıdan bakıldığında görülen sirenlerdir. Bu sayede art niyetli kişilerin görmesi sağlanarak hırsızlığın caydırılması amaçlanır. Dış mekâna monte edilen harici sirenlerin kablosu kesilse dahi alarm devre dışı kalmaz. Alarm sistemlerinde bulunan akü sayesinde siren çalmaya devam eder.

Kablolu Alarm Sistemleri

Hikvision kablolu alarm sistemlerinin caydırıcı özelliği, kablosuz alarm sistemlerine göre daha yüksektir. Daha geleneksel bir yöntem olmasına karşın günümüzde birçok iş yerinde kullanılmaktadır. Bu sistemde, ev ve iş yerlerinde duvardan geçen kablolar aracılığı ile çalışır. Sistemler üzerinden yönlendirilen sinyaller kablolar aracılığı ile iletilir. Kurulumu süreci kablosuz alarm opsiyonlarına göre biraz daha uzun sürebilmektedir. Daha fazla uğraş ve maliyet gerektiren bu sistemin kablosuz alarmlara göre birçok avantajı mevcuttur. Kablolu sistemlerin kurulumu daha fazla çaba gerektirse de bakımı oldukça kolaydır. Hikvision kablolu alarm sistemleri genellikle elektrik bağlantısıyla çalışır. Buna karşın teknik özelliklerine göre internetle de çalışabilirler. Bütün alarm sistemlerinin farklı donanım özellikleri bulunsa da çalışma prensipleri benzerdir. Kablolar aracılığı ile iletilen sensörler risk anlarında sinyal vererek alarm düzeneğini aktive eder.

Kablosuz Alarm Sistemleri

Hikvision kablosuz alarm sistemleri son yıllarda daha çok talep edilmeye başlamıştır. Kablolu sistemlerde oluşan görüntü kirliliği bu sistemde yaşanmaz. Wi-Fi gibi kablosuz ağlara bluetooth sayesinde bağlanarak, kabloya gerek kalmaksızın çalışır. Estetik kaygıların giderildiği bir alarm sistemidir. Kurulumu hızlı ve basittir. Bu özelliği ile hızlı kurulum tercih eden birçok iş yeri ve konutlarda tercih edilmektedir. Kablosuz alarm sistemleri batarya ile çalışır. Bu nedenle belirli aralıklarla bu batarya pilinin değiştirmesi gerekebilir. Bakım masraflarının yüksek olmayışı ile mali tasarruf imkânı sunar.

Neden Alarm Sistemleri?

Hikvision alarm sistemleri ile tehlike anında müdahale edilmesi kolaylaşır. Bu sayede can ve mal güvenliği sağlanarak istenmeyen durumlar engellenir. Hırsızlık, gaz kaçağı, yangın gibi durumlarda akıllı ev teknolojisi can ve mallarınızın güvenliğini garantiler. Oluşabilecek mali giderleri, olay yaşandığı anda yetkili mercilere bildirerek önlem alınmasını sağlar. Bu da işletmenizin giderlerinin artmasının önüne geçer. Her alarm sisteminin teknik ve yapısal özellikleri birbirinden farklıdır. İşletmenizin ya da evinizin ihtiyaçları doğrultusunda en doğru alarm sistemi önerilir. Birden fazla alarm sistemini tercih etmeniz durumunda tek bir ekrana toplanarak birleştirilir. Akıllı telefonlarınıza indireceğiniz Hikconnect uygulaması üzerinden ya da kumanda ile alarmları kontrol edebilirsiniz. Evde yokken dahi alarm sistemlerinin kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Hemen satın almak için tıklayın.

Hikvision DS-PWA32-KG 433 MHz KABLOSUZ ALARM KONTROL PANELİ SETİ – Alarm 35 Güvenlik Sistemleri

Hırsız Alarmı Kurulumu

Kurulum yapılan yüzlerce alarm sisteminin ürün tercihi.

Kablolu Hırsız Alarmı 55%
Kablosuz Hırsız Alarmı 45%

Kullanıcılar ne diyor?

Karşıyaka' daki evimize Hikvision kablosuz hırsız alarmı kurdurduk. sorunsuz çalışması, cep telefonundan açıp kapatabiliyoruz. çok memnunuz.
Ahmet Ömür
Bireysel müşteri
İşyerimize kablosuz alarm sistemi kuran Alarm35 Güvenlik firmasına teşekkür ediyoruz. Kaliteli işçilik ve güler yüzleriyle işlerinde başarılar dilerim.
Kuzey Tekinoğlu
İşyeri sahibi
Görüşme Başlat
Yardımcı olabilir miyim?
Alarm 35 Güvenlik Sistemleri
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?