Hayvancılık Sektöründe Kızılötesi, Termal Kamera Kullanımı

Çiftleşme zamanı, testis fonksiyonu, gebelik ve meme sağlığının ekonomik şekilde denetlenmesi.

Sığır, koyun, keçi ve kümes hayvanlarının endüstriyel şekilde yetiştirilmesi alanında termal kameralar birkaç yıldır kendini ispatlamış durumda. Bu kameralar, yetiştirilen hayvanın durumu hakkında havyan yetiştiricisine ve veterinere önemli veriler veren ekonomik ve çok erken bir sıcaklık ölçüm yöntemini oluşturuyor.

Bir termal kamera, vücut sıcaklığı hakkında çok doğru veriler ve şekiller sağlar; kamera modeline bağlı olarak 0,05° hassasiyette. Gün içinde vücudun çeşitli noktalarından birkaç kez yapılan düzenli veri alma işlemi ve referans olarak makat sıcaklığıyla karşılaştırma sayesinde en küçük sapmalar dahi erkenden tespit edilebilir. Bu sayede, örneğin Mortellaro hastalığı olarak adlandırılan damızlık boğanın felç olması veya dişi koyunlardaki Mastitis-Metritis-Agalakti kompleksi gibi ortaya çıkan hastalıklar yüksek maliyetli üretim kesintileri olmadan önce tedavi edilebilir. Bununla birlikte kızılötesi algılama, örneğin sığır, domuz veya keçilerde olduğu gibi hayvancılık sektörünün tüm aşamaları için çok ekonomik bir yardımcı araçtır. Uygulama alanları,

  • Çiftleşme dönemi kontrolü,
  • İdeal döllenme zamanının belirlenmesi,
  • Testis sağlığının kontrol edilmesi,
  • Gebeliğin denetlenmesi,
  • Meme sağlığının denetlenmesi,
  • Uzuvlardaki iltihaplanmaların tespit edilmesi,
  • Koruyucu tırnak bakımı
  • Genel sağlık denetimi.

Besicilik pazarında: Satın almadan önce hayvanların kontrol edilmesi

Kızılötesi görüntüleme, damızlık boğa veya anne hayvan ahıra gelmeden önce mobil çözüm olarak kullanılır: Bu sayede, hayvanlar besicilik pazarlarında sıcaklık sapmaları açısından kontrol edilebilir.

Her yetiştirme işletmesi büyüklüğü veya veteriner kliniği için çeşitli cihaz sınıfları

Termal kameralar prensip olarak hayvancılık için uygundur; doğru cihazın hangisi olduğu, kullanım hacmine ve bütçeye bağlı olarak belirlenir.

Görüşme Başlat
Yardımcı olabilir miyim?
Alarm 35 Güvenlik Sistemleri
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?