XRAY CİHAZI

Xray cihazı, bagajların içerisindeki metal eşyaları aramak için kullanılan cihazlardır. Xray cihazı çalışma mantığı şöyledir. Xray cihazı, x ışını oluşturarak çalışırlar. X ışını, radyo dalgalarına benzeyen ya da görünen ışığa benzeyen bir elektro manyetik ışın biçimidir. X-ışınları çıplak gözle görülemezler ve diğer ışınım türleri gibi vakumda yol alabilirler yani boşlukta yol alabilirler. Ayrıca x ışınları maddelerin içerisinden geçebilme özelliğine sahiptirler. Konveyörlerin üzerine konulan valiz, bavul, koli vb. gibi eşyaların derinine inerek ve içerisinden geçerek arama yaparlar ve tehlikeli maddeleri tespit ederler.

Xray cihazı, narkotik ve patlayıcı maddeler için sesli olarak tepki verme özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde operatörüne bilgi verirken, aynı anda kullanıcısını da uyaracaktır. Xray cihazı, delinmez bölge alarmı sayesinde konveyöründen geçişi yapılan cismi belirli bir derinliğe kadar aşağıdan yukarıya doğru detaylı olarak tarayacaktır. Secuda xray cihazı ekranlarında saat ve tarih bilgisini de gösterirler. Geçişi yapılan bavul, valiz, koli, çanta vb. eşyaların geçiş yapıldığı tarih ve saat hakkında bilgi verir. Böylelikle herhangi bir tehlike durumda tehlikenin neden olduğu cisimlerin görüntüleri rahatlıkla bulunabilir. Aşağıda farklı ihtiyaçlara uygun farklı model xray cihazları listelenmiştir.

Xray cihazı fiyatını belirleyen unsurlar.

Parmak izi ile çalışan X-ray cihazı görevine başlayan her görevli, başlaması sırasında parmak izini okutma yaparak kendi oturumunu açmaktadır. Oturumun bitiş süresine kadar, tüm bagajları kontrol etmekle yükümlüdür. Görevleri boyunca tehlikeli maddeleri görmeyen veya kasıtlı olarak göz yuman güvenlik görevlileri, parmak izlerini okuttuklarından dolayı hiçbir şekilde bahane öne süremeyeceklerdir.

Kamera sistemi entegreli XRAY Cihazı benzersiz özelliklere sahiptir. Birinci kamera bagajı taşıyan kişiyi, ikinci kamera cihaza bırakılan bagajı, üçüncü kamera cihazdan çıkış yapan bagajı ve dördüncü kamera ise çıkış yapan bagajı alan kişiyi kayıt eder. Sorunlu olan bagajın sahibi, bagajın kendisine ait olmadığını iddia edemez. Çünkü kişinin eşgâli net bir şekilde kameralara kayıt edilmektedir. İstenirse polise dahi verilebilir.

perkotek.com

  • perkotek.com

  • perkotek.com

  • perkotek.com

  • perkotek.com

  • perkotek.com

  • perkotek.com

  • perkotek.com

X-Ray cihazları çalışmadığı veya banttan herhangi bir çanta geçmediği zamanlarda x-ışını üretmezler. Sadece çanta geçişi esnasında cihazlarda bulunan sensörler vasıtasıyla x-ray jeneratörü açılır ve çanta geçtikten sonra tekrar kapanır. Bu esnada, çok düşük düzeylerde radyasyon sızıntısı mevcuttur. Bu sızıntı, en çok tünel giriş ve çıkışında mevcut olan perdelerin açılıp kapandığı sırada söz konusudur. Operatörlerin oturdukları yerde ve ziyaretçilerin geçtikleri yerlerde kişilere zarar verecek dozda herhangi bir sızıntı söz konusu değildir. Genel olarak dikkat edilmesi gereken husus, x-ışını açıkken ( cihazlarda ışının açık olduğu süre boyunca x-ray on ışıkları yanar) tünelin içine vücudunuzun herhangi bir kısmının sokulmaması gerekliliğidir. Bu hususa hem operatörlerin, hem ziyaretçilerin, hem de teknisyenlerin özellikle dikkat etmesi gerekir.

1 yorum

Harun T. · 21 Aralık 2016 08:32 tarihinde

Xray cihazı fiyatı çok uygun olduğu için biraz tereddüt etmiştik avm yönetimi olarak, ancak yıllardır sorunsuzca çalışmakta, görevini yerine getirmektedir

Yorumlar kapatıldı.

Görüşme Başlat
Yardımcı olabilir miyim?
Alarm 35 Güvenlik Sistemleri
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?